Email маркетингът не е отживелица

May 25th, 2015 | by | Без категория

May
25

В днешно време социалните мрежи получават цялото внимание и имейлите остават на по-заден план, но те си остават най-директния начин да споделиш информация с потребителя. Всеки, който иска да се регистрира в социална мрежа, трябва да има имейл. Хората, които имат email, са повече от хората с профили в социалките, а някои дори имат по 2-3 пощи, използвани за различни цели.

Marketing designПовечето хора проверяват пощата си поне веднъж дневно, а с навлизането на смартфоните дори и по-често, тъй като веднага им идва нотификация при получаването на всяко ново писмо. При социалните мрежи възниква проблем с ограничения достъп до потребителите. Ако например фейсбук страницата ви има към 15 хиляди харесвания, вашите постове няма да достигнат до всички тези хора. Имейлът ще достигне до всички, но пък може и да не бъде отворен. Email маркетингът по презумпция е рентабилен и предлага висока възвращаемост на инвестициите.

Съществуват специални платформи за провеждане на email маркетинг кампании, които са лесни за използване и дават възможност за анализиране на данни. Мога да дам като пример Vertical Response, която е безплатна. Може да се поинтересувате в бизнес средите коя платформа използват колегите ви и защо, да си “поиграете” с няколко преди да се спрете на най-подходящата за вас. Повечето предлагат безплатен пробен период, така че може да ги тествате спокойно.

Като правило трябва да започнете с добър subject на имейла, това трябва да ви е първи приоритет. Той допринася най-много за това писмото да бъде отворено и прочетено, а и да не бъде изпратено право в спам-а или направо в кошчето. Уверете се, че body-то на email-a си заслужава времето на човека, който ще го прочете. Имейлите са предпочитан начин за получаване на информация за промоции, така че ако правите намаление или имате код за отстъпка, непременно споменете това в subject-а. Хората обичат да купуват нещо на промоционални цени и в крайна сметка да плащат по-малко.

Email маркетингът не е отживелица
Rate this post

Google+ Comments

Authored by

3 Responses to “Email маркетингът не е отживелица”

Show / Hide Comments
  1. Тони Пачов says:

    Който твърди, че имейл маркетингът е отживелица, НИЩО не разбира. Поздравления за поста

  2. Ген. Петров says:

    Кой казва, че Email маркетингът не е отживелица? Да си признава веднага, щото хич не съм съгласен.

  3. Поздравления за поста. Много ми хареса. Това за Vertical Response не го знаех. Винаги е полезно, когато научаваш нещо ново. А ако трябва да взема лично отношение по въпроса с email маркетинга – да, удобно е, когато се интересуваш от конкретни магазини, искаш да получаваш съобщения от списания, фирми и прочие. За жалост в повечето случаи аз не ползвам пощата си и когато през две или три седмици вляза съм затрупана с всякакви съобщения. 80% от тях са ми доставени без да съм абонирана.

Leave a Comment