Уникалното лице на маркетинга

November 22, 2013 0 By Victory

Не мислих да правя толкова скоро публикация, но попаднах на доста ефективни методи за реклама. Напоследък герила маркетингът става все по популярен както по света, така и у нас. След като ви дам няколко световни примери ще се уверите, че в тази насока в България се прави много и има хляб точно в този бизнес. За работа в тази насока се търсят предимно млади хора като мен, поради естеството на мислене.

Нетипични прояви на реклама не носят конкретно послание, а предизвикват у зрителя положителна реакция и доставят удоволствие. Първото – защото отсъства дразнещият ефект на рекламния текст. Второ, защото обикновено са нещо готино, което те кара да се хилиш и хвалиш креативизма на създателите.

Герила са забавни и оригинални реклами на асоциациите. Могат да бъдат обвързани с градската среда или да ги откриете на нетипични места – по магистралите, паркинги, мостове, тунели.  Те ще ви накарат да се замислите и да схванете рекламното послание по-скоро от социална гледна точка.

Мистър Пропър почиства зебрата, така че вие непременно ще забележите колко ефективен е препаратът дори и на мръсната улица.

mr-propper
Бразилската телевизия ще излъчва световното по футбол с подкрепата на бира. Рекламата е на всяка своеобразна „врата‟ .bus-stop-design2
Изглеждат добре на вашата ръка, нали?guerilla6
Как да не ти се прияде?2kitkat_bench

Rate this post

Google+ Comments