Бюджетни туристически дестинации – или пък не

August 30, 2015 Off By Victory

О, не отново! Ограничения ви бюджет ви спира да отидете там, където искате? Е, просто сменете дестинацията с някоя не толкова скъпа. Там пак може да си прекарате добре – достатъчна е мисълта, че ще съберете емоции от съвсем различна държава. Намерете алтернатива за момента, пък другото после ще го мислим. По-добре ще е от това да си седите вкъщи, да оплаквате живота си и да не правите нищо интересно.

Хърватия не се смята за скъпа дестинация, пък и ни е наблизо. Поради стратегическата си позиция на картата на Европа културата й е повлияна от няколко региона – Централна, Източна и Западна Европа, както и от Средиземноморието. Има и излаз на море – Адриатическо море. Реставрираните останки от Римската империя, както и внушителните древни замъци са удоволствие за окото. На туристите се препоръчва да посетят района на полуостров Истрия, където градовете са във венециански стил. В град Пула има римски амфитеатър, който много напомня на Колизеума в Рим.

Ganaral-07Тайланд също смятан за една от евтините туристически дестинации. Потокът от снимки оттам на мой фейсбук приятели го доказва. Столицата Банкок съм чувал, че има проблем с трафика и смога, но пък там се намират много величествени будистки храмове, които си заслужава да се видят на живо. Дамноен Садуак е нещо уникално, което едва ли ще видите по нашите ширини – това е плаващ във водата пазар. Ще сложа една снимка, за да може да си го представите по-добре. Иначе в Тайланд ти е разрешено да се пазариш за всичко, така че да го купиш на цена, която те устройва.

Съзнавам, че това, което е по джоба на едни, може да излиза извън бюджета на други. Думата “достъпен” във финансовото й значение не е универсална за всеки. Това обаче не пречи да научим нещо ново за държавите по света, ако не може да ги посетим. Някой ден може щастието да ни се усмихне, а със събраната информация веднага ще знаем къде точно искаме да отидем.

Google+ Comments