Часовник за тренировки – какъв да изберем?

Часовник за тренировки – какъв да изберем?

September 4, 2021 Off By Victory

Ако обичате да бягате, знаете колко е важно да имате подходящ часовник. Такъв, който ви позволява да наблюдавате сърдечния си ритъм, да измервате изминатото разстояние и да проверявате местоположението си на GPS картата. Знаете, че колкото по-практични са неговите функции , толкова по-приятна и безопасна ще бъде вашата тренировка.

Затова по време на физически дейности си струва да замените класическия часовник с функционален смарт часовник. Независимо дали сте професионален спортист или любител, правилният часовник за бягане ще направи тренировките ви много по-лесни. Най-добре е да започнете търсенето си с високотехнологични смарт часовници, предназначени за голямо разнообразие от спортове.

Някои функции ще бъдат много практични, до степен, че ще се изненадате, че преди сте се справяли без да ги използвате. Спортният смарт часовник е много по-достъпен и лесен за управление от телефона и също така ви позволява да слушате музика. Въпросът е: какво трябва да вземете предвид, когато търсите идеалния часовник за бягане?

Умният часовник, който поддържа вашите редовни тренировки, трябва да има определени параметри, както външни, така и вътрешни. От съществено значение е, той да има подсилен дисплей и висока степен на хидроизолация. Изберете такъв с мека каишка, която пасва на китката ви и не дразни кожата по време на тренировките.

Вашият спортен и функционален смарт часовник трябва да включва: различни спортни програми: ходене, бягане и плуване; брояч на калории; пулсометър; кислороден сензор; вграден GPS; брояч на стъпки; хронометър; контрол на хидратацията; музикален плеър; прогноза за времето;

Не забравяйте, че смарт часовникът е не само функционална джаджа, но и устройството, което отговаря за вашата сигурност. GPS гарантира, че няма да се изгубите, а мониторът за сърдечен ритъм и дишане ви позволява да наблюдавате как реагира тялото ви. Разбира се, можете също да го носите всеки ден и дори през нощта, ако има вградено проследяване на съня.

А вие използвате ли такъв часовник? Полезен ли ви е?

Google+ Comments