Чувствате се по-умни от шефа си?

November 23, 2014 Off By Victory

Искате да работите за велик човек, от когото има на какво да се научите, но се оказва, че той не е това, което сте очаквали. Може би вие се чувствате по-компетентни от него в някои отношения. Случват се и такива неща. Има добри и не толкова добри мениджъри, така че не е необичайно да се чувствате по-умни от шефа си. Няма да сте първия нито последния.

6 BossНо преди да провъзгласите шефа си за неквалифициран, опитайте се да погледнете по-философски на нещата. Може би вие имате нуждата да се чувствате по-умни или наистина сте такива, но само в определена област. Когато хората се изкачват по стълбицата на успеха, е нормално да жертват някои технически умения в името на управленски такива. Това да си умен само по себе си не е достатъчно. Тук се изискват опит, комуникативни умения, емоционална интелигентност и цяла една съвкупност от качества.

Помислите добре над ситуацията преди да се обърнете към по-висшестоящи във фирмата в опит да отмъкнете мениджърската позиция изпод носа на шефа си. Историята показва, че този ход няма да е във ваша полза. Не споделяйте негативното си мнение с колеги, защото то може да се разчуе и да стигне до ушите на грешния човек. Запазете съмненията в нечия компетентност за себе си.

Най-добре ще бъде да се фокусирате върху собствената си работа, да покажете на какво сте способни в очакване да бъдете оценени. Не тръгвайте с лошо, а с добро. Не си изграждайте имидж на човек, който злослови и не цени предоставената му възможност.

Google+ Comments