Да видиш ти логика!

June 5, 2014 Off By Victory

10349089_10152147856849562_7748943731619520874_nАко ти трябва някоя наистина креативна идея – просто хвани за ръка едно дете, заведи го в някоя сладкарница, или където и да е, и слушай какви бисери ще се сипят от устата му.  Не само ще ти дойдат на акъл цяло ято уникално яки хрумки, ами току-виж и сам извлечеш мъдрост за себе си.

Детската логика е уникална в своята първичност и необремененост. Само децата, необлъчени от медийни кампании, не осъзнали още какво е правило и норма, и далече от всякакви калъфи и стереотипите, в които ние, възрастните сме поставени, могат най-добре да прозират истини, да правят наистина стойностни и правилни умозаключения.

Техния развиващ се мозък по гениален начин свързва парченцата от заобикалящата ни среда и създава по пътя на асоциацията уникални словесни описания, обяснения, вижда образи и рисува картини. Единствено детето може да прозре истината от лъжата и има способността да погледне обективно на нещата. На много от нас ни се иска да си възвърнем този абсолютен взор, ненакърнен от заобикалящите ни шаблони и тонове от смущаваща информация, с която ежедневно ни заливат, но уви…

Остава ни само да се уповаваме и вслушваме по-често в новото поколение.

Google+ Comments