Движението е здраве

Движението е здраве

September 20, 2020 Off By Victory

Спортувате ли често или всяка седмица си казвате, че започвате „от утре“? Спортът наистина е важен както за здравето, така и за психиката и не е нужно да полагате много усилия, за да се възползвате от предимствата на физическата активност. Ето няколко причини, поради които трябва отново да обуете маратонките си.

Тяло, което спортува, е много по-силно от тяло, което не е много физически активно. Разликата в ежедневието бързо се забелязва: по-добри рефлекси, повече енергия и т.н.

Редовната физическа активност оказва влияние и върху сърдечно-съдови заболявания. Според Френската кардиологична федерация, 30 минути физическа активност на ден намаляват риска от сърдечно-съдови инциденти до 30%.

Физическите упражнения също помагат да намалите нивото на холестерола и намаляват риска от диабет, като балансират нивото на кръвната захар.

Спортната дейност е здравословен и ефективен начин за изгаряне на повече калории за насърчаване на загуба на тегло и премахване на натрупани мазнини. Норепинефринът, хормон, секретиран по време на спортни дейности, помага на тялото да елиминира мазнините, тъй като тялото черпи енергията си от захари и мазнини. Поради това се препоръчва да практикувате редовно физическа активност: колоездене, ходене, джогинг, туризъм, плуване, бягаща пътека …

Ако идеята да спортувате все още не ви привлича, не се притеснявайте. Спортуването не означава непременно часове във фитнеса на бягаща пътека или каране на колело, това означава да сте по-активни, например чрез рутинна дейност като градинарство или хоби тип „направи си сам“.

Google+ Comments