Фотографска памет

September 30, 2014 Off By Victory

000901Винаги съм искал да бъде надарен с това умение. Фотографската памет ми се струва нещо страхотно, от което могат да се извлекат много ползи. Да не говорим, че ти дава предимство пред “обикновените” хора.

Спомням си още в университета, че имах колеги, които си взимаха изпитите със супер оценки само заради това си умение. Питаш ги нещо, а те ти казват на коя страница в учебника и точно в кой параграф е написан отговора. Сякаш го виждаха в съзнанията си като на снимка и четяха невидим за всички останали текст. Беше леко дразнещо с каква лекота изглеждаше, че го постигат. А аз винаги съм ги възприема и като някакъв вид суперсила.

Да ви кажа честно, аз съм и много слаб физиономист. Хората, надарени с фотографска памет, сякаш помнят и всяко лице, което се изпречва на пътя ми. На моя милост обаче й беше нужно да види физиономията на шефа си три пъти, докато запомня как изглежда и започна да го разпознавам.

Понякога се притеснявам колко съм слаб в аспект фотографска памет, но след това си припомням всички останали неща, които ми се отдават. Няма да ги изброявам, за да не изглежда все едно се самоизтъквам. Едно ще ви кажа обаче! Ако имате фотографска памет, чувствайте се привилегировани.

Google+ Comments