Геокешинг: Скритите съкровища сред природата

Геокешинг: Скритите съкровища сред природата

April 13, 2022 Off By Victory

Чували ли сте за геокешингът? Всъщност това е игра, която произлиза от от Geo – Земя и cache – тайник и се радва на голяма популярност вече няколко години. Но какво точно се прави?

Използвайки навигационни приложения за мобилни телефони или GPS устройства, геокешърите тръгват да търсят скривалище. Ако търсенето е успешно, намиращите въвеждат информацията в бордовия дневник, скрит в края на всяка цел. След като скривалището бъде намерено, тайниците записват съответната информация онлайн.

За много любители на природата геокешингът е интересно предизвикателство, което сега се практикува в много страни по света. Тайниците са навсякъде и всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е GPS устройство или приложение за смартфон, за да въведете координатите. Тези координати се дават директно онлайн или просто трябва да се познаят.

Но едно нещо е важно: никой не трябва да разчита единствено на устройствата при геокешинг. Ако геокешърите се движат в правилната посока, устройствата обикновено показват по-малко разстояние. Ако радиусът е ограничен до пет метра, например, трябва да се огледате из района. Подходящи са скривалищата в гората, които са по стволовете на дърветата, под листата, в дупки на възли или върху корени. Особено в природата геокешърите, разбира се, също са търсени, за да не причинят големи щети. Ето защо е още по-важно да оставите всякакви пътеки възможно най-малко. Следователно е особено съвместимо с природата и ефективно, ако се даде информация за скривалището.

Google+ Comments