Хладнокръвие зад волана (част 2)

Хладнокръвие зад волана (част 2)

November 18, 2021 Off By Victory

Здравейте, приятели! Продължавам темата от предишния си блог за това как да бъдем хладнокръвни зад волана. Споделих ви вече мнението си за ситуацията по пътищата, трафикът и изнервените водачи на превозни средства, сред които съм и аз понякога. Така открих статия от автора Кристиан Бремер, в която описва как да запазим самообладание зад волана. Вече видяхме първата стъпка, а сега ще ви разкажа и останалите две.

Обърнете внимание на мотото: Сътрудничество вместо конфронтация. Харесвам го и вероятно вие също ще започнете, ако го изпробвате последователно в продължение на няколко дни. Може да пристигнете с няколко секунди или минути по-късно, но поне ще сте в добро настроение и няма да сте толкова изтощени от безкрайната надпревара с останалите шофьори и състезание за надмощие. Пуснете другите, направете място, просто бъдете мили.

Последното, което ни съветва Бремер е да стоим настрана от странични въпроси. Това значи да не обръщаме внимание на стила на шофиране на другите или кога най-накрая ще завърши ремонта на главния път, кога светофарът ще светне зелено и т.н. Ако се ядосваме, докато шофирате, това често е чужда работа, рядко наша.

Замислете се и вижте дали тази теза е вярна. Вашата работа е да стигнете от точка А до точка Б живи и здрави. Разбира се, никога не пречи да слушате хубава музика или хубава аудиокнига. Не позволявайте на другите да ви развалят забавлението.

Имайки предвид това, пожелавам ви приятно пътуване!

Google+ Comments