Хладнокръвие зад волана (част 2)

Хладнокръвие зад волана (част 2)

November 18, 2021 1 By Victory

Здравейте, приятели! Продължавам темата от предишния си блог за това как да бъдем хладнокръвни зад волана. Споделих ви вече мнението си за ситуацията по пътищата, трафикът и изнервените водачи на превозни средства, сред които съм и аз понякога. Така открих статия от автора Кристиан Бремер, в която описва как да запазим самообладание зад волана. Вече видяхме първата стъпка, а сега ще ви разкажа и останалите две.

Обърнете внимание на мотото: Сътрудничество вместо конфронтация. Харесвам го и вероятно вие също ще започнете, ако го изпробвате последователно в продължение на няколко дни. Може да пристигнете с няколко секунди или минути по-късно, но поне ще сте в добро настроение и няма да сте толкова изтощени от безкрайната надпревара с останалите шофьори и състезание за надмощие. Пуснете другите, направете място, просто бъдете мили.

Последното, което ни съветва Бремер е да стоим настрана от странични въпроси. Това значи да не обръщаме внимание на стила на шофиране на другите или кога най-накрая ще завърши ремонта на главния път, кога светофарът ще светне зелено и т.н. Ако се ядосваме, докато шофирате, това често е чужда работа, рядко наша.

Замислете се и вижте дали тази теза е вярна. Вашата работа е да стигнете от точка А до точка Б живи и здрави. Разбира се, никога не пречи да слушате хубава музика или хубава аудиокнига. Не позволявайте на другите да ви развалят забавлението.

Имайки предвид това, пожелавам ви приятно пътуване!

Google+ Comments