Храни за силен имунитет

Храни за силен имунитет

July 17, 2021 Off By Victory

Живеем в необичайни времена и повече от всякога е важно да се грижим за себе си и тялото си. И може би най -важното от всичко – да подсилим имунната си система, доколкото е възможно. Физическите упражнения също са полезни за имунитета, но менюто ни е още по-важно. Ето защо днес ще ви запозная с моите фаворити в хранителния режим и ползите от техния прием.

Мислите си, че цитрусовите плодове съдържат най-много витамин С? Тогава грешите. Червените чушки съдържат почти три пъти повече витамин С от портокала например. Витамин С не само укрепва имунната ни система, но и е полезен за кожата ни. Червените чушки съдържат и бета-каротин, който се превръща във витамин А в организма ни. Витамин А е полезен както за здравия вид на кожата, така и за здравето на очите.

Високо съдържание на витамин С се съдържа и в спанака. Този зеленчук също е източник на антиоксиданти и бета-каротин. Те могат да помогнат на имунната ни система да се защити от инфекция.

Разбира се, следва любимото кисело мляко. Но не става въпрос за това с добавена захар. Трябва да приемаме само кисело мляко с живи и активни бактерии. Те могат да помогнат за стимулиране на имунната ни система. Киселото мляко също може да бъде добър източник на витамин D, който засилва естествената защита на тялото ни срещу болести и вируси.

Кивито е сред най-полезните плодове, които да включим към менюто си. Този плод съдържа много хранителни вещества, които са от съществено значение за нас – като калий, витамин К, витамин С и фолиева киселина. Както споменах по-горе, витамин С дава на имунната система силен тласък, докато другите хранителни вещества помагат на останалата част от тялото ни да функционира правилно.

А вие с кои продукти подсилвате имунитета си и се грижите за здравето си?

Google+ Comments