Избор на подходящ подарък

April 19, 2013 Off By Victory

podarukВинаги, когато са ме канили на някакъв празник съм се колебал какъв подарък да избера. Дали да бъде практичен или да го има изненадващия момент. Без значение дали е за мъж или за жена съм се затруднявал.

Когато подаръка е предназначен за дама си взимам приятелка, която да помага. С нея обикалянето по магазините е по-приятно и избора е по-лесен. Все пак една дама знае какво би зарадвало друга. Не обичам да купувам подарък само за да отбия номера, а искам той да е подходящ и харесан. Все пак подаръците се правят за да зарадват получателя си, а на защото такава е традицията.

Забелязал съм, че нежния пол обръща по-голямо внимание на тези неща. Най-често сред подаръците ми присъстват парфюми, козметика, бижута или дрехи. Дамите обичат да се кипрят и оценяват тези неща. Винаги купувам и свежи цветя, защото според мен са задължителни. За техния избор се съветвам с продавачката в магазина.

Относно подаръците за мъже ми е по-лесно. Особено добре познавам своите приятелчета и техния вкус и стил. На един купувам дреха, на друг някоя джаджа, на трети – друго. Има случаи, в които директно го питам от какво има нужда и така се ориентирам.

В случаите, когато съм много затруднен в избор на подарък, поднасям плик с пари. Така човека сам ще избере за какво да ги използва и мисля, че остава доволен. Ако и други гости са му дали пари, подаръка може да е по-голям и скъп.

Google+ Comments