Къде да ходим на планина?

March 25, 2014 Off By Victory

Дълго се чудих къде да отидем на почивка с моето семейство. Есента е време, в което да посещаваш хотел на море е късно, а планинските курорти още не са открили сезона и забавленията в тях са сведени до минимум. След кратко семейно обсъждане решихме да посетим модерната в последните години планинска дестинация Банско. Жена ми за мое нещастие има неразбираем стремеж към Пампорово, най – вероятно някоя от приятелките и бе и напълнила главата с приказки за хубавите хотели в Пампорово. За моя радост в Банско има много приятни целогодишни хотели, предлагащи необходимите за мен екстри – спа център с закрит басейн и различни процедури. Да избереш някой от многото хотели в Банско не е лесно, тъй като информацията представена по уебсайтовете често не отговаря на истината. Рекламните снимки винaги представят стаите на хотела в нереален обем. Малка стая изглежда като огромна зала и т.н.
С жена ми дълго обсъждахме кой е най- подходящият за нас хотел. Да не се казвам Росен Маринов, ако не поема инициативата и тежестта на избора. Разгледахме няколко сайта за групово пазаруване, но за съжаление не открихме подходяща за нас оферта.

Най-накрая се спряхме на хотел Флоримонт, където имаше атрактивно предложение за настаняване на база All inclusive. Няколко дни след нашата резервация дойде и време да пътуваме. За щастие Банско се намира относително близо до Перник. Спряхме на едно капанче по пътя да похапнем. Двете ни отрочета имаха остра нужда да хапнат, а с майка им продължаваме да ги глезим. След като пристигнахме в Банско ми направи впечатление, че курортът през есента не е това което съм свикнал да виждам през зимата. Много от обектите бяха затворени, а надписите Real estates, които покриваха всяка 3та витрина преди няколко години бяха изчезнали. Намерихме Хотел Флоримонт, където учтива рецепционистка ни даде адресни карти за регистрация. Най – накрая и жена ми имаше работа 😉 Следващите 3 дни бяха незабравими за нас, въпреки пустотата на курорта си прекарахме доста добре, само ние четиримата. Няма да описвам всички екстри, които ползвахме, за да не счетат любезните ми читатели моя разказ за самохвалство. Пак ми се ходи на почивка в Банско, този път обаче през зимата – януари или февруари, когато има сняг, но и по–високи цени за съжаление.

Google+ Comments