Как ми се ходи в Дубай

April 8, 2015 Off By Victory

Приятелката ми и аз си имаме една “заплюто” място, която задължително ще посетим някой ден. Всички знаем, че Дубай е позициониран като луксозна и за това скъпа туристическа дестинация, така че за екскурзия дотам ще трябва да пестим една-две годинки, за да си изкараме по начина, по който ни се иска, т.е. да не се лишаваме от нищо. Готов съм да не ходя на море няколко лета, за да мога да отида там.

Отдавна съм се запознал с тамошните забележителности, затова като дойде време да тръгнем, ще съм подготвен. Някои са останали с грешното впечатление, че Дубай е държава, а всъщност е част от държава – емирство в Обединените арабски емирства. Богат е на нефт, откъдето и идва бурното му развитие през последните да кажем десетина-петнадесет години. Средната лятна температура е към 42 градуса, но може и да стигне до 50. Зимните се въртят около 23. От време на време има пясъчно бурии, тъй като на практика, като изключим строителството, там си е пустиня.

free-dubai-city-at-night-wallpapersНе е нужно дори да споменавам за върховната височина на Бурж Калифа, за хотела във формата на платно на кораб, за световноизвестния мол със ски писта и огромен аквариум в него и за най-голямото чудо, което все още не съм виждал с очите си – палмовите острови. Има какво да се обиколи там, само пари да имаш. Дано по-бързичко да ни се осъществи това желание, че да съберем много позитивни емоции, които да ни държат за цял живот 🙂

Ех, Дубай, хиляди си мечтаят за теб, но само малцина са избраниците да те видят. Чакай ни и нас.

 

Google+ Comments