Каква храна подхожда на любимите ни филми?

January 10, 2016 Off By Victory

Замисляли ли сте се по този въпрос? Може би инстинктивно сте открили вкусотиите, които най-добре прилягат на любимите ви предавания, а може би просто взимате каквото ви е под ръка? Което и да е от двете, надявам се някоя от тези идеи да ви допадне и да подобри още повече преживяването ви пред екрана.

300489_home_heroПриключенски филми и екшъни – лично аз такива гледам най-често и на тях като че ли много им подхождат разни залагалки като солети, снаксове, чипсове, пуканки, печени ядки и т.н. Историята те повлича, съпреживяваш я и едновременно с това бъркаш в купата и ядеш. Не е нужно да гледаш или да подбираш това, което взимаш, а импулсивно пренасяш храната от ръката към устата.

Комедии – хм, може би и тук ще подхождат разните хрупкащи залагалки, но не ви ли звучи добре и една огромна пица? Както сте се събрали голяма компания, всеки награбва по едно парче и се забавлявате хем докато ядете, хем докато гледате. Или пък сте сам и си купувате една замразена, готова пица, пъхате я във фурната за няколко минути и сте готови за вкусно-забавна вечер у дома.

Драма – Не съм голям фен на драмата, но все си мисля, че на нея би отивало нещо сладко, шоколадово, много захарно или сладоледено. Хрумна ми, защото нали жените все лекуват тъгата с такава храна. Значи би трябвало да е подходяща, когато си тъжен и по-емоционален.

Романтичен – С романтичните филми би подхождала романтична храна. Логично, нали? Чаша червено вино, разни морски деликатеси, голяма салата или изискано основно ястие. С приятната компания на половинката преживяването е още по-хубаво.

Исторически – Някъде бях чел и до ден днешен помня, че докато гледаме подобни филми, наситени с действителни факти и събития, е добре да приемаме суперхрани. Има много, които са спрягани за такива, но лично на мен любими са ми суровите бадеми, авокадото и орехите. А защо са подходящи ли? Защото суперхраните стимулират мозъка и по този начин би трябвало да запомним повече от това, което гледаме.

Е, това от мен. Ако нещо съм пропуснал (а аз съм сигурност съм), разкритикувайте ме в коментар.

Google+ Comments