Какво ни отблъсква в хората?

May 24, 2014 Off By Victory

Винаги ми е било интересно как в компанията на някои хора се чувствам жизнен, енергичен, весел, силен, а в компанията на други – унил, тъжен, дори отпаднал… дотолкова, че имаше момент, в който вярвах на теорията за “енергийните вампири” 🙂 Естествено, винаги съм държал на компанията и отношенията с първия вид, а с втория – само когато се е налагало, в работни и други такива задължаващи отношения.

Отблъсква ме лицемерието, липсата на спонтанност и искреност, наличието на задни мисли, арогантността, надменността, негативизма към живота, липсата на любов у някого към каквото и да било, хората, които са постоянно в лошо настроение … с личностите, които притежават тези качества, волно или неволно просто избягвам да общувам.

А какво ме привлича? Няма по-привлекателно нещо от усмихнатия човек, от милия, добър човек, от енергичния човек, насочен към постижения, от доброто чувство за хумор, от човека, който цени присъствието ти докато си с него, от човека, който те уважава. Привличат ме хората, от които мога да науча нещо! Привличат ме оптимистичните хора, с които мога да водя задълбочени разговори по даден проблем, но колкото и тежък да е той, без нотки на отчаяние – с ведрия оптимизъм, че решение и на този проблем, както на всички останали досега, ще се намери, и ще бъде най-доброто в ситуацията 🙂

Бъдете позитивна личност! Давайте от себе си на другите във всяко отношение, и ще получавате 🙂 А междувременно, ще привличате и с лъчезарността си себеподобни!

Google+ Comments