Красотата на Тасос, събрана в плажовете му (Част 2)

Красотата на Тасос, събрана в плажовете му (Част 2)

August 3, 2020 Off By Victory

Наричан още Златният остров, Тасос е като парче, откъснато от Рая и подарено на хората. Той дава възможност за различни развлечения през летния сезон – гмуркане, разходка с лодка, водни спортове и дори бране на маслини. Плажовете му чисти, красиви и предпочитани от туристите.

Продължавам моята лична класация със следващата дестинация. Това е:

№4 – Golden Beach – Нареждат го сред най-известните плажове на Тасос. През летните месеци е най-посещаем и често пренаселен. Може би е предпочитан от летовниците заради широката си ивица, пълна с водни атракциони и други забавления. Водата е сравнително плитка, топла и разбира се – чиста.

№5 – Solonikios Beach – Представлява живописен залив и е предпочитано място от хипстери, защото притежава арт атмосфера и отвсякъде се носи “chill” музичка. Ивицата му е пълна с удобни плажни легла или разпънати хамаци на иглолистните дръвчета. Интересен е пясъкът му, който е изключително фин и има червеникави нюанси.

№6 – Pachis Beach – Мястото е приглушено, водата е топла и бистра, а пясъкът фин и прахообразен. Плажът предлага всички удобства, нужни за съвремения консуматор – от елитен хотел до плажно барче. По ивицата са разположени много зелени дръвчета, които осигуряват плътна сянка през целия ден и няма нужда от чадъри.

Разбира се, плажовете на Тасос не свършват до тук. Островът привлича като магнит туристите заради своето очарование и на места дива природа. Заслужава си да бъде обиколен целият, това и смятам да направя.

Google+ Comments