Малък пост за малкия човек

March 4th, 2014 | by | Без категория

Mar
04

Честит Март! Честитя Ви целия месец, тъй като съдържа толкова празници, че едва ли ще имам възможност да правя отделен пост за всеки повод. Моят блог е по-скоро насочен към впечатленията от обществото и от нещата, които ни карат да се възхищаваме или възмущаваме.

Наскоро видях страхотната социална инициатива наречена Little People Project. Тя не е нова, но за мен е откритие. За това днес, в месеца на ГОЛЕМИТЕ хора (Нали чествахме вчера 136 години от Освобождението на страната ни и отдадохме почит на героите от славното миналото. ), ще поговоря за всички нас – Малките. Няма как да не откриете съвременното си лице в някоя от фотосите на Кристофър Бофол. Създавайки проекта за Малкия човек, той казва много повече, отколкото ни се иска да признаем – за нравите, ценностите ни, за вредата от човешката дейност върху природата, но и върху самите нас.

Прекрасната идеята представя множество фотографии на заобикалящата ни среда през по-различна перспектива.

Избрал съм няколко снимки, с цял да покажа не толкова самата идея, колкото нейната всеобхватност. В основата й е съхранена реалността, но създателят е наблегнал на метафората, асоциацията и е заложил на алтернативата на мисленето в цялостната концепция.

Проектът ми харесва, защото развива въображението. Смятам, че в някои от фотосите човек може да открие малките си страхове, както на снимката с пчелата, но и да помисли по нетрадиционен начин за ползите от вещи, за които преди това е мислил едностранно. Тъкмо многопластовостта на гледната точка създава изумителни картини на настоящето и бъдещето.

Вижте няколко снимки от проекта:little_people_street_art_1Balancing-Act2little_people_street_art_2 little_people_street_art_3

 

Малък пост за малкия човек
Rate this post

Google+ Comments

Authored by

Leave a Comment