Манията по екстремното

Манията по екстремното

January 8, 2021 Off By Victory

Екстремните спортисти са интересни личности. Питали ли сте се обаче, какво ги кара да се занимават с такъв вид спорт? Какво ги мотивира да превъзмогнат собствените си граници и да ги надскочат? Тяхната собствена воля ли е или пък натиск от страна на медиите и спонсорите? Как екстремните спортисти измислят своите луди идеи, за да практикуват страстта си все по-интересно, но и опасно?

Не е тайна е, че екстремистите са изложени на голям риск, когато практикуват даден спорт, но те го приемат. В много материали, посветени на тези личности, се цитират желанието за идентичност и самореализация като причина за поемането на риск. Но гладът на населението за все по-екстремни събития и съревнованието между екстремни спортисти, вероятно също играят роля.

Медиите обичат да обръщат внимание на грандиозните каскади и да превръщат екстремните спортни събития в сензация. Екстремните спортисти се превръщат в герои, които действат като модели за подражание и насърчават други спортисти също да се занимават с екстремни спортове. Те подражават на успехите на своите идоли и имитират трикове, скокове и каскади.

Някои екстремни спортисти могат да се прехранват от хобито си чрез спонсорство и изяви по телевизията и в Интернет. Попаднах на информация, че най-известният спонсор на екстремни спортове и екстремни спортни събития е производителят на енергийни напитки Red Bull, който инвестира няколкостотин милиона евро годишно. Екстремни спортисти са наети и в други области поради техните умения като каскадьори или за сложни спасителни мисии. Но парите не са това, което движи тези уникални личности. Има някои примери за екстремни спортисти, които продължават да ги практикуват заради тръпката и емоцията, въпреки високите доходи, които получават.

А вашето мнение какво е? Обичате ли екстремни спортове и практикувате ли такива?

Google+ Comments