ММА спортът у нас

January 9, 2014 Off By Victory

Смесените бойни изкуства – или иначе казано MMA, са любимият ми боен спорт. В него могат да се използват техники от множество бойни стилове – бокс, борба, карате, муай тай, джудо и други. Разнообразието в това отношение позволява много по-голяма свобода в боя , както и зрелищност, които вероятно са причината да ми харесват толкова много.

IMG_4317 (Copy)Този спорт се развива много добре у нас и се радва на също толкова внимание. През декември у нас бе организиран турнир в Гранд Хотел Банско  – България срещу Гърция, в който всички 5 от нашите бойци, измежду които и една жена, успяха да вземат победа от гръцките си противници. Събитието бе излъчено на запис в късните часове на миналата събота по ТВ7, и тъй като нямах  възможност да отида до Банско, го гледах по телевизията. Дори от там си беше много вълнуващо и повдигащо духа, тъй като нашите буквално смазаха всички бойци от южната ни съседка.

Прави чест на Андон Атанасов и Паскал Дойчев, които управляват Гранд хотел Банско, че са решили да проведат такъв турнир в хотела.  Очевидно то е успяло да събере голяма публика, а и сигурно още стотици хиляди българи са наблюдавали мачовете по телевизията като мен.

Макар и някои да определят MMA като прекалено агресивен, той е просто спорт – мъжки, зрелищен, понякога жесток, но и интересен, надъхващ, наелектризиращ 🙂 Особено когато състезателите от твоята страна тотално смазват противниците си, а последното, можем да се съгласим, ни се случва в доста малко спортни дисциплини през последните години.

Google+ Comments