Най-готините екстремни спортове през лятото

Най-готините екстремни спортове през лятото

July 2, 2017 Off By Victory

В разгара на лятото реших да ви споделя най-яките екстремни и нетолкова екстремни спортове, с които можете да си уплътните времето. Запазете си по един уикенд за всеки от тях и дано имате достатъчно спестени пари (че някои не са никак евтини).

Скок с бънджи – класика в жанра. А да го направите на моста на Витиня е още по-голяма класика. Това е най-високият мост на Балканския полуостров – цели 120 м. Преживяването си заслужава, но признавам, че не е за хора с леки сърца. Разбира се, скокове се правят и на други места в България, където е по-ниско. Изборът е ваш, адреналинът – също.

Полет с делтапланер – най-много такива се провеждат край Сопот, като се осъществяват в компанията на експерт. Това е приятно изживяване, по време на което си летиш и разгледаш планинския пейзаж от птичи поглед. Не се препоръчва само и единствено на хора със страх от високо, останалите да заповядат.

Изкачване на връх или планински преход – ако искате да останете на земята, това е вашият спорт. Може да бъде точно толкова екстремно, колкото вие решите. На по-екстравагантните препоръчвам да изкачат вр. Голям Купен в Стара планина, вр. Вихрен, но от страната на Кончето в Пирин, вр. Ботев по Тарзановата пътека и може би вр. Мусала, но през по-трудния маршрут. Преходи може да си изберете всякакви, но винаги си носете карта, компас, джи пи ес и телефон с допълнителна батерия за всеки случай.

В зависимост от личните си предпочитания можете да си наемете АТВ за каране в планината, да яздите кон в някоя от конните бази в страната, да летите с балон (въпреки че това удоволствие е по-скъпо), може да се гмуркате в акваланг, да се запишете за урок по пилотиране или на парасейлинг, да отидете на канукаяк или да скачате с парашут.

Изберете това, което ви допада най-много. А после си изберете още нещо сред разнообразните предложения. Има фирми, които ще организират всичко, стига да си платите. Гарантирам ви, че няма да съжалявате 😉

А аз ще се радвам, ако ми споделите в коментар за последното си екстремно изживяване.

Google+ Comments