Най-добрите места в света за скок с парашут

Най-добрите места в света за скок с парашут

February 7, 2020 Off By Victory

Скачането с парашут е уникално изживяване, което привлича хиляди хора по света всяка година. Тръпката от скока и след това свободното падане на земята, последвано от отваряне на парашута и след това погледът към света от такава височина, за мнозина представлява преживяване, което абсолютно трябва да се направи поне веднъж в живота. Зачетох се за най-популярните дестинации за скок с парашут в света – нещо съм се замечтал – и направих кратък списък с места, които определено бих искал да видя отвисоко:

Fox Glacier, Нова Зеландия

Нова Зенландия се страшно популярна сред екстремните спортисти – и с право. Fox Glacier предлага едно неописуемо преживяване: Танзанийско море, езера и ледници. Ако някой ден попадна там, едва ли ще се задоволя само със скок с парашут.

Гранд Каньон, Аризона

Друг от най-зрелищните природни обекти в света, а също и от най-добрите дестинации за скок с парашут, е самият Гранд Каньон – една от най-известните забележителности на САЩ. Ако вече е удоволствие да посетите Гранд Каньон, представете си какво ще бъде да прелетите над него.

Дубай

Дубай все повече се превръща в гореща точка за екстремни спортове и техните почитатели. Скайдайвърите тук могат да се възхитят на гледката на модерен град, роден в пустинята, с най-високия небостъргач в света, както и на световноизвестен изкуствен полуостров.

Санта Барбара, Калифорния

Това е най-популярната дестинация в САЩ за тези, които практикуват този вид спорт, може би дори в цяла Америка. Близостта до морето предлага красива гледка към Тихия океан. Ако обичате водни спортове, можете да отидете и на сърф или уиндсърф – аз определено не бих пропуснал.

Интерлакен, Швейцария

Това е едно от най-живописните места за спортуване, независимо какъв спорт си изберете. Тук, в Швейцарските Алпи, където можете да видите заснежени планини и ледници и дори да изпробвате други спортове, като рафтинг или парапланеризъм. Това е и едно от най-евтините места в света, където можете да отидете с парашут.

Wollongong, Австралия

Австралия е една от световните столици за екстремни спортове, независимо дали са водни, планински или “въздушни”. Скокът с парашут, тук близо до Сидни, предлага невероятна гледка към океана и ако имате късмет, може дори да видите кит или делфин.

Google+ Comments