Новият, спасителен маркетинг

July 3, 2015 Off By Victory

Четирите Пи-та на маркетинга (продукт, цена, комуникация и дистрибуция) или така наречения маркетинг микс властват на пазара от десетилетия, обаче заобикалящата ни среда, потребителското поведение и бизнес моделите се променят, което значи, че и гледната точка трябва да се осъвремени.

saveНовата маркетингова рамка SAVE прави точно това. Тя е съвременен поглед над това, на което предприемачите трябва да обърнат внимание при създаване на изключителното си предложение за продажба в стремежа си да се отличат и да се увенчаят с успех.

S като Solution
Това значи фокуса да се измести от продукта като водещ елемент на маркетинг микса към това какъв проблем на потребителя ще реши той. Запомнете, че това, от което се интересува последният, е не самият продукт, а нуждата, която той задоволява.

A като Access
Мястото вече не е важно, важен е достъпът до информация, а в днешно време такъв не липсва, независимо къде се намирате. Някои бизнеси съществуват изцяло онлайн, без да имат физически магазини – това е нещо, което Интернет ерата позволява, а потребителите вече имат достъп до сайта им от всяка точка на света.

V като Value
Стойността, която носи продуктът, надвива цената му. Ако това, което предлагате, има изключителна стойност за потребителя, то той е готов да плати по-висока цена за него. Затова, скъпи предприемачи, създавайте стойност, за да оправдаете увеличаването на цената.

Е като Education
Образовайте потребителите си за вашия бранд. Информирайте ги какво се случва с компанията ви чрез всичките социални канали, които поддържате. Така формирате доверие към вас още преди потребителят да е извършил покупка. Вместо само да промотирате, постарайте се да информирате.

Спасителният пояс на новият маркетинг микс е спуснат. Колко от вас ще успеят да го хванат навреме?

Google+ Comments