Полезните храни, които можем да ядем и на крак

Полезните храни, които можем да ядем и на крак

June 17, 2017 Off By Victory

На всеки от нас се случва да яде на крак, особено в работните дни, когато постоянно бързаме нанякъде и нямаме време за едночасова обедна почивка.

Специално за тези от вас, които често посягат към бургерите, хотдоците, дюнерите, пиците на парче и т.н. предлагам личната ми селекция от здравословно бързо похапване.

Номер 1 – банани

Намират се на всеки ъгъл, не са скъпи, нямат нужда от миене и се хапват за 1-2 мин. Освен това са хранителни, засищащи и богати на различни витамини и минерали.

Номер 2 – сурови ядки

Не мислете, че само веганите и вегетарианците имат право да ядат сурови ядки. Всички ние с удоволствие можем да хапваме по една шепа на ден от тях. Препоръчвам най-вече бадемите, орехите, кашуто и лешниците, но в разумни количества т.е. макс. 50 гр. дневно.

Номер 3 – сушени плодове

Стафиди, червена боровинка, кокос, кайсии, сливи и т.н. Изобилието от сушени плодове е почти безкрайно, но колкото и да са вкусни, с тях е добре да се внимава. Повечето са подсладени с добавена захар, което ги прави добри заместители на десерта, но не и добър избор за основно хранене.

Номер 4 – кисело мляко

Идеално се комбинира с малко сушени плодове. А ако имате и овесени ядки или някакво мюсли, ще се засити за следващите поне 3-4 часа.

Номер 5 – готова храна

Да, тя също може да бъде добър избор, стига да внимавате какво избирате. Препоръчвам чистото месо като пилешка или друг вид пържола (може и вакуумирана от магазина). Ако имате няколко свободни минути все пак, може да се подсилите и с някаква готвена на място супа, манджа или салата.

Google+ Comments