Поръчват ли се скъпи вещи онлайн?

Поръчват ли се скъпи вещи онлайн?

June 6, 2020 Off By Victory

На всички ни е ясно, че светът ни вече е онлайн. Можем да правим безброй неща, щом сме свързани с интернет. Най-често обаче плащаме сметки и поръчваме различни стоки. Ако преди можеше да се сдобием с дрехи и обувки, сега списъкът с предлаганите онлайн услуги е дълъг. Но бихме ли се изкушили да си поръчаме наистина скъп продукт, който не сме видели на живо, и да се доверим на продавача за да монитора?

Самият аз често си поръчвам обувки на определени световно известни марки онлайн, но се доверявам на утвърдени сайтове. Рядко рискувам с избора на продавач или ако реша да сменя, правя сериозно проучване. Затова се изненадах, когато мой приятел ми сподели, че е поръчал на жена си гривна с диамант онлайн. Без да я види, премери или да е напълно сигурен, че това е истински скъпоценен камък. Запитах къде е моята граница за стойност и за доверие в онлайн магазини?

За себе си знам, че не бих рискувал по такъв начин. Всъщност цената на един диамант е висока и смятам, че когато инвестирам, трябва да съм сигурен в какво точно ще вложа парите си. Отделно, че ако реша да изненадам любим човек със скъпо бижу, то поне ще искам да го видя, да го разгледам и да преценя дали ще е подходящо. Все пак само от една снимка няма как да се разбере всичко това.

Представих си дори ситуацията, че поръчвам от Cartier и знаете ли – пак не бих го направил. Знам, че имам сигурността, че е световно утвърден бранд, ще се достави от надеждни куриерски фирми и бижуто ще е на висока стойност, с отличи параметри и дори застраховки. И въпреки всичко бих избрал да имам реален контакт.

Вие поръчвали ли сте си подобни скъпи вещи онлайн и ако отговорът е не – бихте ли го направили?

Google+ Comments