Случвало ли ви се е да работите от вкъщи?

February 9, 2015 Off By Victory

Working-from-home_colorНа мен ми се е случвало, но не съм сигурен дали го предпочитам. Има си своите предимства както и недостатъци, най-големият от които е липсата на директен контакт с хора, било то клиенти или колеги. Понякога, като нямате надзор, се разсейвате, така да се каже, от задълженията си, а трябва да останете фокусирани и да умеете да си организирате времето подобаващо. Ето как да го направите.

Отредете си работно пространство у дома, но далеч от телевизора или леглото, защото може да се изкушите да си полегнете и да погледате някое друго интересно сериалче, докато уж работите. Схванахте идеята – отдалечаваме се от потенциални “заплахи”.

Вземете се в ръце, все едно сте в офиса и някой ви наблюдава. Сроковете и графиците трябва да са ви пред очите, защото няма кой да ви напомни докога трябва да завършите работа по даден проект, например. Разчитате само на себе си и вие сте този, който трябва да следи нещата да се случват.

Планирайте какво ще свършите за дните, в които ще работите от вкъщи. Това, че сте в уюта на дома си, не означава да протакате заданията си до безкрай. Следвайте предварително изготвения график, за да знаете кога трябва да сте приключили с едната задача и да преминете към другата.

По всякакъв възможен начин трябва да избягвате нещата, които ви разсейват. Все пак е важно да сте продуктивни и работейки от вкъщи. Ако наоколо се мотаят членове на семейството или домашни любимци, те несъмнено ще искат да им обърнете внимание. Помнете, че нямате почивен ден, а трябва да работите. Или се отделете някъде, където няма да ви закача котката или кучето, или обяснете на семейството, че не сте на разположение, въпреки че сте си у дома. Ако пък умеете да се изолирате от тези неща, то тогава по-добре за вас.

Google+ Comments