Стойността на парите

April 30, 2013 Off By Victory

Цял живот работим, борим се с трудностите и се стараем да живеем добре. Много важна част от нашето ежедневие представляват парите. Тези хартийки, които са жизненоважни за съществуването ни. Заради тях полагаме усилия, търпим унижения и се бъхтим като луди от сутрин до вечер.

Какво бихме могли да направим без пари ? Отговорът е нищо, защото навсякъде търсят тази разплащателна единица. Мислил съм си, че животът би бил много лесен и хубав, ако банкнотите не бяха толкова важни.

money

Днес където и да отидеш, на където и да се обърнеш ти трябват пари. Дори едно елементарно излизане на разходка е свързано с разходи. Та нали ще поискаш да си купиш я сладолед, я царевица, или просто да пиеш едно кафе навън. Да не говорим, че това са нужди на най-ниско ниво.

Статистиката показва, че българите намаляваме като нация, за сметка на ромите. Вторите правят по 7-8 деца, а българите едва смогват да отгледат по едно, най-много две. В днешно време парите не стигат на сам човек да се издържа, камо ли да гледа деца.

Говоря малко песимистично и като сребролюбец, но за съжаление истината е жестока. Колкото до това аз колко ценя парите, мога да отговоря, че те са средство за съществуване.

За мен по-важни от тях са други ценности. Това са духовните – здравето, любовта на близките хора, приятелството, доверието, щастието, свободата и т.н. Колкото и богат да си материално, тях не можеш да ги купиш, те се печелят от добрите хора.

Google+ Comments