Успешно обслужване на кредит със съветите на ЕОС Матрикс

Успешно обслужване на кредит със съветите на ЕОС Матрикс

April 23, 2021 Off By Victory

Кредитът не е нещо, към което ни се иска да прибягваме, но понякога е единствената възможност, която имаме. Разбира се, рискове по изплащането му винаги има и ако не е напълно съобразен с възможностите ни, може да се окаже причина за нови финансови затруднения.

В подобна ситуация се намирах до скоро и аз. Предвид усложнената епидемиологична обстановка и последиците от нея, се сдобих с няколко кредита. Постепенно обаче започнах да изпитвам трудност по обслужването им. Нуждаех се от съдействие, което да ми помогне да изляза от финансовата криза и го открих в лицето на експертите от ЕОС Матрикс.

За тези, които не знаят, това е една от най-големите колекторски агенции в България с почти 20-годишен опит. Специалистите от компанията прилагат най-добрите международни практики и предлагат различни варианти за погасяване на задълженията, съобразени с индивидуалните нужди и възможности на всеки.

От служителя, с когото общувах, получих любезно отношение и внимателен подход. Обсъдихме ситуацията заедно и подробно ми обясниха за успешните техники, които ще помогнат за справяне със затруднението и как да не изпадам в подобно положение отново. За тези ценни съвети ще ви разкажа тук.

Първата стъпка е не да игнорираме проблема, а да оценим реално положението, в което се намираме. Това става най-лесно със създаването на списък. В него трябва да включим остатъка по главницата от кредита, размера на месечната вноска, размера на лихвата и сроковете за внасяне на сумата.

След като сме готови с тази информация, може да си припомним общите условия в договора за кредит. Така ще получим яснота по въпросите, които ни интересуват и следва да помислим каква сума от бюджета си може да отделим за погасяване. За целта е добре да имаме обективна преценка от кои разходи може да се лишим поне за момента. Тук роля играе изготвянето на личен бюджет, чрез който да следим движението по финансите си.

Може също да се възползваме от няколко варианта за обслужване на кредита, като преценим кои условия са подходящи за нас, съветват още експертите от ЕОС Матрикс. Рефинансирането например предлага опции за намаляване лихвения процент, размера на вноската и срока на кредита. То може да се осъществи както от банката, отпуснала заема, така и от друга, която ни предлага по-изгодни условия. Предоговарянето на кредита също дава възможност да намалим размера на вноската, срока или други условия, които да са от полза и за нас, и за кредиторите.

Добра идея е и обединяването на задълженията. Разбира се, то е приложимо ако имаме няколко кредита и сме решили да погасим по-старите си задължения, внасяйки поносима за нас сума към една банка.

В заключение, от ЕОС Матрикс споделят, че преди да изтеглим кредит, е нужно внимателно да анализираме офертите и условията, които получаваме. Предложението, което изберем, трябва да отговаря на възможностите ни, за да не натоварваме бюджета си излишно.

Google+ Comments