В търсене на приключения високо в небето

August 7, 2015 Off By Victory

Често малките деца си мечтаят да могат да летят и дори се чудят защо птиците могат, а те не. И аз бях сред тях, признавам си, но не съм правил опити да си строя крила и да скачам с тях отвисоко. После научих за гравитацията и кухите кости на птиците и причината ми се изясни. Много от вас сигурно не знаят, че съм от авантюристичния тип хора, затова където има адреналин, там съм и аз. За щастие нямам и страх от високото.

Моето единствено приключение в небето е летенето с балон. Не мога да кажа, че там горе адреналинът ми подскачаше като луд, по-скоро беше романтична разходка, което също го прави вълнуващо събитие, но от друг вид. От птичи поглед земята изглежда доста по-различно, като малки обекти и цветове, преминаващи един в друг.

skydiver-img-10.jpgСкачането от самолет или т.нар скайдайвинг обаче си е достатъчно екстремно. Спускането е най-добре да стане с инструктор, защото е опасна работа. Аз лично все още не съм го практикувал, но си мисля, че тръпката ще е огромна – да се рееш из въздуха, докато земята под теб заплашително се приближава. Важен е и точният момент, в който ще отвориш парашута. Обаче приземиш ли се, със сигурност ще си направил нещо велико.

Ходенето по крила на самолет, докато е в движение, е нещо ново дори за мен. Това се казва да си на ръба. Тук мисля, че се изисква голяма смелост и дълга предварителна подготовка – първо на земя, а после и във въздуха. На обикновен човек едва ли биха разрешили да се пробва, но е хубаво да се знае, че съществува.

А вие сещате ли се за още нещо екстремно и по-интересно, което може да се прави във въздуха. Просветлете ме 🙂

 

Google+ Comments