Висшето образование – път към успеха

May 14, 2013 Off By Victory

4cd07281ca3b44951af5cc077 (1)Днес искам да обърна внимание на една много важна за мен тема – тази за образованието. Надявам се тя да е такава не само за мен, а и за много голяма част от хората. Защо е важно да учим? За да може да се развиваме и да обогатяваме своята култура, за да имаме по-широки познания в дадена област, да израстваме в кариерата и в живота, да работим хубава работа и т.н. Причините са много и няма как да изброя всички, но сега се сещам за тези.

В момента средното образование е нищо, а всеки втори учи висше. А и положението в света е такова, че почти навсякъде искат висше образование. За по-хубавите длъжности едно от изискванията е бакалавър по специалността. Голяма част от по-перспективните длъжности няма как да изпълнявате без определената квалификация.

Като цяло образованието е вратичка към по-добро бъдеще за всеки, който го притежава. Важно е обаче да учим специалност, която да бъде желана от нас, за да ни е по-лесно и приятно обучението.

Ако изберем специалност, която са ни приели само за да имаме диплома, ще ни бъде трудно и тегаво. При най-малката трудност ще се замислим дали да не се откажем. Това последното не го споменавам случайно, а по повод на мой познат. Той записа специалност, която не желаеше особено и още на първата година прекъсна.

В България има много добри университети с разнообразни специалности, а защо не и в чужбина.

Google+ Comments