Америка през погледа на чужденец

October 23rd, 2014 | by | Без категория

Oct
23

Преди време посетих Америка. Бях впечатлен буквално от всичко. Сигурно съм приличал на един от онези японски туристи, които се снимат навсякъде. С времето овладях желанието си да се снимам с всеки американски камък, който може да съществува. Разбираемо е, тъй като там е много по-различно от тук.

USAs-Worst-PresidentТова, което забелязах, е че там колата е нещо абсолютно задължително, защото разстоянията са големи. Само по-бедни хора се возят в автобус. Бях дочул, че американците ходят с кола дори и до отсрещната страна на улицата и сега разбирам защо. Те дотолкова са свикнали с колите си, че това им се струва по-лесния начин. Мисля, че разгадах проблема на американците със затлъстяването. Те просто работят твърде много, нямат време за домашно приготвена храна и затова прибягват към т. нар. fast food.

Другото нещо, което задължително трябва да имаш, е кредитна карта. Животът там е немислим без нея. Тя е по-жизненоважна дори и от колата. Колата може да се замени с автобус, но кредитната карта не винаги може да се замени от пари в брой. Веднага прилагам пример. С мои приятели си организирахме пътуване и трябваше да използваме влак. Не знаехме, че трябва да си купим билети онлайн предварително. На нашата гара, по-скоро беше като спирка, нямаше откъде да се купи билет, затова се качихме на влака, мислейки си, че оттам ще си го купим. Естествено имахме пари в брой, а не карта. Кондукторът никак не беше доволен – явно там не се плаща в кеш. След известни спорове с него се съгласи да ни продаде билети. Аз бях шокиран – имам пари в брой, а никой не ги иска! Американците просто не носят кеш в себе си. Не всички, разбира се, но като цяло това са моите наблюдения. Може да имат 5 кредитни карти, но никакви пари в брой за смешен случай.

Google+ Comments

Authored by

Leave a Comment