Дигитализацията на личното банкиране и как това направи живота ни по-лесен

Дигитализацията на личното банкиране и как това направи живота ни по-лесен

December 14, 2023 Off By Victory

Кога за последно трябваше да отидете до банката? Може би е било толкова отдавна, че ви е трудно дори да си спомните. В наши дни, все по-рядко ни се налага да посещаваме офис на банка, тъй като доста голяма част от операциите можем да ги направим само с няколко клика на смартфона си. От онлайн прехвърляне на средства до плащания на сметки и дори кандидатстване за заем, процесът никога не е бил по-прост. Всъщност, само с няколко клика в сайта или приложението на tbi bank можете да получите достъп до широк набор от банкови услуги и всичко това от комфорта на вашия дом.

Несъмнено, технологията постави началото на значителна трансформация в личното банкиране през последните няколко години. Мобилните приложения вече ни позволяват без усилия да управляваме и осъществяваме достъп до разплащателната си сметка, навсякъде и по всяко време.

Тук ще проучим как тази модернизация на личното банкиране не е просто тенденция, а необходимост, която подобри живота ни по много начини.

Проследяване на вашата активност навсякъде и по всяко време

С мобилно банкиране, вие може бързо и лесно да проверите всичките си плащания, тегления, депозити, както и други подробности относно вашата сметка. Независимо дали е по обяд или в полунощ, вашият акаунт е само на няколко клика разстояние.

Непрекъснатият мониторинг ви помага да сте в крак с финансите си. Този улеснен достъп ви позволява да следите всичките си разходи и приходи, което може да бъде доста полезно, когато става въпрос за бюджетиране и финансово планиране.

Плащане на сметки без чакане по опашки

Дните когато се редяхме на опашки и гишета, за да платим сметките си, останаха в миналото. Онлайн банкирането предлага безпроблемен начин за плащане на месечните разходи, включително сметки за ток, телефон, наем, вноска по кредит и т. н.

Освен това, може да активирате услуга за автоматични плащания, за да сте сигурни, че дължимите суми се покриват редовно. По този начин, ако имате кредит, например, дори няма да има нужда да помните датата на падеж, тъй като плащането ще се извършва автоматично.

мъж говори с банката си дистанционно

Бързи и сигурни парични преводи

Представете си следната ситуация: майка ви е отишла на почивка за няколко дни, но в един момент осъзнава, че парите в сметката ѝ може да не ѝ стигнат за целия престой. Благодарение на мобилното банкиране[RT1] , вие може просто да извадите смартфона си и да ѝ прехвърлите пари на момента. А с някои институции, като tbi bank, тези преводи в лева и евро са неограничени и изцяло безплатни към сметки в България и в до 36 европейски държави. А когато сте клиенти на една и съща банка, може да си превеждаш пари на семейство и приятели с лекота дори само по мобилен номер.

Възможност за спестяване с малки суми всеки месец

Платформите за мобилно банкиране ви позволяват да местите средства в спестовни касички само с няколко клика. Това е бърз и удобен начин да заделяте пари в началото или края на месеца. Същевременно, ако тези пари спешно ви потрябват, местенето на пари от касичка към разплащателна сметка става за секунди.

Освен това, много банки и финансови институции предлагат опцията за откриване на фиксирани депозити в техните приложения за мобилно банкиране. Това е удобен начин да „заключите” спестяванията си за определен период от време, като същевременно печелите от натрупаните лихви.

Вземане на онлайн кредит

Какво по-удобно от това, да вземете кредит докато си разпускате вкъщи на дивана? Развитието на личното банкиране и технологиите направи това напълно възможно и достъпно за всеки. Можете да кандидатствате за кредит и да получите средствата по сметката си където и да сте, без уморително редене по гишета и без излишно чакане.

След като вземете кредит, можете да управлявате вноските си, да преглеждате извлечения и да извършвате плащания чрез една и съща платформа за мобилно банкиране. Това реално опростява целия процес, от кандидатстването и одобрението, до изплащането на заема.

Подобрено обслужване на клиенти

Технологиите промениха и начина, по който банките взаимодействат със своите клиенти. Поддръжката на 24/7 чат, кореспонденцията по имейл и телефонните линии за помощ се превърнаха в норма. Това означава, че може да получите съдействие, когато имате нужда, без да се налага да посещавате физически клон на банка или друга финансова институция.

В обобщение, напредъкът на личното банкиране безспорно улесни живота ни по безброй начини. Благодарение на дигитализацията, онлайн банкирането и мобилните приложения, сега можем да управляваме нашите финанси много по-лесно и ефективно.


Google+ Comments