Право на избор

July 15, 2019 Off By Victory

Живеем в демократично, свободно общество. Обичаме новите и модерни неща, които ни заобикалят. Привърженик съм на здравословното хранене и се надявам повече хора да го заобичат.

Както казах, предпочитам да отбирам с какво се храня, но никога не натрапвам хранителните си навици на другите хора. Сядаме на маса с приятели, аз си поръчвам нещо здравословно, като риба или пилешко, а мой приятел си поръчва свинска пържола с пържени картофи. Ами нека му е сладко, никога няма да започна да го убеждавам, че се храни лошо, че ще си навреди, той е достатъчно голям и интелигентен човек и е напълно наясно с този факт. Така е и с веганите. Ние знаем с какво се храните и с какво не, не е нужно да ни натрапвате вашите предпочитания. Не мога да го разбера това с протестите на веганите, да излизат голи по площадите и уж омазани с кръв, идва ми прекалено много тази показност, а и защо ми натрапват техния начин на живот? Аз пък не мисля, че те се хранят по-здравословно от мен. Всеки е достатъчно интелигентен за да може сам да определя менюто си. Много модерно стана да си веган и хайде сега и да програмираме и останалите хора да са като нас. То е като да караш някого да яде леща, а той не понася тази храна. Харесва ви да ядете соя, чудесно, хапвайте, но не е нужно да го огласявате.

Хубаво е че можем гласно да заявим какво харесваме и какво не, но то в никакъв начин не означава, че правилно. Нямам нищо против вегани, вегетарианци т.н. , но не и да ме обвиняват, че аз ям месо.

Google+ Comments