Топ 7 на най-добрите характеристики на сплит системите Daikin

Топ 7 на най-добрите характеристики на сплит системите Daikin

April 22, 2024 Off By Victory

Сплит системите са едни от най-разпространените климатични системи. Това са онези устройства, за които повечето от нас се сещат, когато чуят думата климатик. Те се състоят от външно тяло, което се поставя извън помещението и вътрешно – обикновено монтирано на стената вътре в стаята.

Сплит системите най-често се използват за отопление и охлаждане на домове и офиси. Те се предлагат в почти всеки магазин за домашна техника, както и в специализирани онлайн магазини, като Eclima.bg. Ако смятате да закупите подобен климатик обаче, има реален шанс да бъдете малко объркани и да се чудите откъде да започнете. В сайта на Eclima.bg, например, ще откриете множество марки и модели климатици. Всеки един от тях идва с различни функции и характеристики, някои от които са просто допълнителни екстри, докато други могат наистина да подобрят работата на климатика, като например, да ви спестят пари за ток или да подобрят качеството на въздуха във вашето помещение.

Можем да кажем, че изборът на климатик е подобен на избора на нова кола. Може да се спрете на стандартен модел, който работи добре и отговаря на основните ви изисквания, или по-усъвършенстван модел, с допълнителни функции, за да направите живота си по-комфортен и удобен.

Факт е, че климатичната технология непрекъснато се развива и подобрява. Да вземем за пример по-новите модели климатици Daikin – почти всеки един от тях се предлага с WiFi контролер, филтри за пречистване на въздуха, интелигентни функции за автоматично регулиране на температурата и много други. Но на кои от тях да обърнете внимание, когато купувате нов климатик? Кои функции могат да ви бъдат наистина полезни и да улеснят живота ви? Тук ще разгледаме някои от най-добрите характеристики на сплит системите Daikin. Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да стесните избора си и да намерите климатик, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Интелигентно око

Някои климатици Daikin са оборудвани с инфрачервен сензор, наречен „Интелигентно око“. Ролята на този сензор е да открива движение в стаята. Но защо избирането на климатична система с такава функция е във ваша полза и във ваш интерес?

Когато помещението е празно за повече от 20 минути, например, Интелигентното око ще промени настройките на климатика, карайки го да премине към енергоспестяващ режим. Това не означава, че устройството ще спре да охлажда или отоплява пространството. То просто няма да работи на пълна мощност, но въпреки това ще продължи да поддържа температурата приятна и комфортна. Когато някой влезе отново в стаята, климатикът веднага ще се върне към първоначалните си настройки. Имайте предвид, че тази допълнителна функция на сплит системите Daikin може да ви спести немалко пари за ток, така че определено си струва да ѝ обърнете внимание.

Смарт контрол

Представете си, че сте отишли на море и една седмица се печете под яркото слънце на плажа. На път за вкъщи вадите телефона си и настройвате климатика, така че като се върнете, домът ви да е по-прохладен и приятен. Всичко това е напълно възможно, стига вашата климатична система да има вграден WiFi контролер.

Повечето нови модели климатици Daikin имат тази функция, която ви дава възможност да управлявате устройството чрез вашия смартфон, навсякъде и по всяко време.

Независимо дали се връщате от ваканция или просто сте забравили да намалите климатика си сутринта преди да тръгнете на работа, с тази иновативна функция вие може да регулирате температурата само с няколко докосвания на смартфона си.

Филтри за пречистване на въздуха

Това е една от характеристиките, на които определено ще искате да обърнете внимание, когато купувате нов климатик, особено ако страдате от някаква алергия.

Тази функция на климатика осигурява спокойствие за цялото семейство (или съответно, за всички служители в офиса), като гарантира, че всеки диша възможно най-чистия въздух. Това е особено важно за малки деца, възрастни хора и лица с респираторни заболявания.

климатик в стая

Много от съвременните сплит системи Daikin се предлагат с усъвършенствани филтри за пречистване на въздуха. Инверторните климатици Daikin от серията COMFORA, например, имат вграден филтър от Титанов апатит, който улавя дори и най-малките прахови частици. Той, също така, помага за абсорбирането и неутрализирането на бактерии, и миризми, оставяйки въздуха в помещението по-чист и свеж.

Нощен режим (Режим „Сън“)

След дълъг изморителен ден последното нещо, което искате, е да се въртите цяла нощ, понеже ви е твърде горещо или твърде студено. Или защото досадното бръмчене от климатика ви пречи да заспите.

Климатиците Daikin разполагат с нощен режим, който леко повишава или намалява стайната температура през нощта, в зависимост от това дали работи в режим на отопление или охлаждане. По този начин, вие може да получите необходимия комфорт и да се насладите на спокойна нощна почивка.

Автоматично почистване

Това е друга страхотна функция, която може да откриете в някои от съвременните сплит системи Daikin. Тази технология работи, като автоматично премахва праха и замърсяванията от въздушния филтър, събирайки ги в специална кутия.

Автоматичното почистване помага на системата да поддържа по-стабилен въздушен поток. Това също намалява потреблението на енергия, тъй като климатикът използва повече енергия, когато филтрите са замърсени или блокирани.

Ако високата производителност и лесната поддръжка са важни за вас, автоматичното почистване на климатика е характеристика, която е добре да имате предвид.

Контрол на влажността на въздуха

Понякога може да искате малко повече от вашия климатик, освен стандартното охлаждане, отопление или свеж бриз от вентилатора.

Ако живеете в район с по-висока влажност, като например, в близост до морето, то изсушаването на въздуха ще направи живота ви много по-удобен. И обратно, ако сте в район с по-сух климат, вероятно ще искате малко влага във въздуха.

Сплит системите Ururu Sarara на Daikin разполагат със специална функция, която може както да овлажнява така и да изсушава въздуха в стаята. Тайната се крие във външното тяло на устройството, което без усилие изтегля или оттегля влагата от открито и я пренася във вашите жилищни или работни помещения.

Икономичен режим

Това е смарт функция, която намалява мощността на сплит системата в моменти, когато електрическата верига във вашия дом или бизнес е претоварена. Това помага за предотвратяване на евентуално прекъсване на електрозахранването. Този интелигентен режим на работа не само ви пести разходи, като оптимизира употребата на енергия, но и осигурява по-дълъг живот на вашата сплит система.

Google+ Comments