Ако ходите на море в Аспровалта, Гърция

Ако ходите на море в Аспровалта, Гърция

August 4, 2017 Off By Victory

Все повече българи ходят на море в Гърция. Общо взето не е отишъл само този, който не иска. Курорти има много, плажове също, но важното е да изберете този, който ще ви хареса най-много и същевременно ще ви е удобен.

Аз точно се завърнах от плажуване в Аспровалта и съм готов честно и обективно да ви споделя впечатленията си.

Градчето е типично курортно и малко, но в него няма нещо кой знае какво, което да видите. Пълно е с чужденци, сред които балгари, сърби, македонци и т.н. Гърци почти няма освен ако не работят или не живеят там. Аз бях на почивка с приятели и семейството ми, така че си резервирахме къща в едно вилно селище в близост до града, но на практика извън него. Предимството беше спокойствието и тишината. Държахме всички прозорци отворени и въобще не сме си помисляли, че някой ще злоупотреби с това. Къщата беше на два етажа, с двор и барбекю. Това, което ми липсваше, бяха климатици и wi-fi. Останалото беше добре.

По отношение на плажа бях разочарован. Вилата ни беше на 700-800 м. от морето, а самият плаж се оказа доста каменист. Не само че имаше камъни по пясъка, но и на няколко метра навътре във водата стъпвахме по едри каманаци. Добре, че на едно място имаше сложени 6-7 чувала с пясък, по-които преминавахме меко. Иначе водата беше топла като чай, по-солена отколкото в Черно море, но видимо по-бистра. Навътре в морето беше плитко и приятно за игра на волейбол.

За лично мое съжаление намерихме хубав плаж едва на предпоследния ни ден от почивката. Той е в съседния град Ставрос, до който се стига за 20-на минути с кола. Може би там камъните са нарочно чистени, но такива почти липсаваха. Във водата бяха заровени от пясъка, а той самият беше ситен и много приятен. Имаше видимо повече хора, но не прекалено.

Ако със сегашния си опит трябваше да избирам място, където да почивам на морето, бих се спрял на Ставрос вместо Аспровалта.

А вие? Къде плажувате в Гърция? Или в България?

Google+ Comments