Америка през погледа на чужденец

October 23, 2014 Off By Victory

Преди време посетих Америка. Бях впечатлен буквално от всичко. Сигурно съм приличал на един от онези японски туристи, които се снимат навсякъде. С времето овладях желанието си да се снимам с всеки американски камък, който може да съществува. Разбираемо е, тъй като там е много по-различно от тук.

USAs-Worst-PresidentТова, което забелязах, е че там колата е нещо абсолютно задължително, защото разстоянията са големи. Само по-бедни хора се возят в автобус. Бях дочул, че американците ходят с кола дори и до отсрещната страна на улицата и сега разбирам защо. Те дотолкова са свикнали с колите си, че това им се струва по-лесния начин. Мисля, че разгадах проблема на американците със затлъстяването. Те просто работят твърде много, нямат време за домашно приготвена храна и затова прибягват към т. нар. fast food.

Другото нещо, което задължително трябва да имаш, е кредитна карта. Животът там е немислим без нея. Тя е по-жизненоважна дори и от колата. Колата може да се замени с автобус, но кредитната карта не винаги може да се замени от пари в брой. Веднага прилагам пример. С мои приятели си организирахме пътуване и трябваше да използваме влак. Не знаехме, че трябва да си купим билети онлайн предварително. На нашата гара, по-скоро беше като спирка, нямаше откъде да се купи билет, затова се качихме на влака, мислейки си, че оттам ще си го купим. Естествено имахме пари в брой, а не карта. Кондукторът никак не беше доволен – явно там не се плаща в кеш. След известни спорове с него се съгласи да ни продаде билети. Аз бях шокиран – имам пари в брой, а никой не ги иска! Американците просто не носят кеш в себе си. Не всички, разбира се, но като цяло това са моите наблюдения. Може да имат 5 кредитни карти, но никакви пари в брой за смешен случай.

Google+ Comments