БНО и младите

November 21, 2013 Off By Victory

Ако сте гражданин на Република България, живеете на територията на своята родина и мислите за бъдещето на своето отечество, няма как да не сте си задали през последната година въпроса: Кой и как трябва да управлява България?

mladiАз, както и повечето българи между 25-35-годишна възраст, а може би и нагоре, считам, че е крайно време младите да се намесят. И те го правят. Някои ги наричат „ранобудните студенти“, други истерично тръбят, че всичко е платено, нагласено и организирано, но реалността е по-прозрачна от всякога: промяната идва, защото няма повече овце и пастири, има само делфини! За справка, според последни британски проучвания морският бозайник е сред най-умните животни на планетата.

Хубаво е, че новосформираната политическа сила Българско национално обединение залага в програмата си именно възможност за изява на младите и будни умове. И докато повечето политически партии хорово и предизобрно тръбят по мегафона същите възгледи, то БНО май наистина се обединяват изцяло около тази идея. Наскоро гледах по телевизията конференция, организирана от председателя Георги Георгиев, който обяви, че дори няма заместник или каквито и да е други началници, шефове, лидери и пр., защото застава зад разбирането, че партията трябва да представлява народа, т.е. тя трябва да се самоорганизира, след като водачите й бъдат уточнени, което пак народът трябва да стори.

Нека не пропускаме шанса си и този път, защото следващия вече ще е късно. България е за българите, нека ние, младите, живеем и се развиваме тук, не в чужбина!

Google+ Comments