Честита Нова година и от Дарвин

January 4, 2016 Off By Victory

Ето че Новата година дойде и хората започват да мислят какво ще променят, за да е по-добра от предишната. Някъде четох, че 2016-та била годината на действащите, т.е. ако правиш необходимото откъм действия и поемаш инициативата, само тогава ще се увенчаеш с успех, което си е логично и по-принцип, но сега явно ефекта от направеното ще е подсилен, или пък така ми се иска да вярвам. Аз по принцип съм си деен, така че не се притеснявам, че ще пропусна възможност.

darwin-changeКато сме тръгнали да променяме бъдещата си година, защо да не се вгледаме в себе си. Ако трябва да се обърнем към психологията, то за да се променим, трябва първо да приемем себе си, каквито сме в настоящия момент. Сега, за някои промяната е нещо страшно, но както Дарвин е казал някога, оцеляват не най-интелигентните и силните, а най-адаптивните видове. Ето защо и промяната е неизбежна, и то в хода на целия ни живот.

Честито на хората, които обичат да си седят в зоната на комфорт. Щете, не щете вие се променяте поради факта, че просто съществувате. Останалите пък, които не ги е страх от промени, могат да направят разбор на сегашната си същност, за да преценят какво трябва да променят, за да стигнат до заветната цел, каквото и да е тя за всеки от вас. Някои казват, че визуализацията помага, други съветват да започнете малко по малко да се държите и обличате като човека, който искате да бъдете.

Аз някакъв конкретен съвет не бих могъл да дам, може би само промяната да се случва постепенно и да води към по-добро, не насилвайте твърде много нещата.

Google+ Comments