Да се чувстваш у дома навсякъде

Да се чувстваш у дома навсякъде

April 30, 2024 Off By Victory

Онова чувство да се прибереш у дома след работен ден, след бурен купон или след пътуване – безценно е! Щастливци са тези, които са го изпитали. Още по-голям късметлии са хората, които могат да го почувстват на две места. А има ли и такива, които да го направят навсякъде по света?

Първо ми се иска да започна с разясняване какво е дом. Това е място, на което се чувстваш свободен, обичан и знаеш всичко. Разбира се, подобни усещания може да имаш и при посещение на различни места от екскурзия. Но разликата е, че като се застоиш за по-дълго, не изпитваш носталгия и желание да искаш да се завърнеш. Може да се опише като празнина, която не можеш да запълниш вътрешно.

Тъй като е много специално чувство, много малко локации могат да се нарекат дом. Но има и хора, много малко, които го изпитат навсякъде. Това са така наречените граждани на света, които обаче могат да говорят много езици. Те се наричат полиглоти и са много широкоскроени.

За да видите, че това не е моя фикция, ви представям един съвсем реален човек, владеещ 11 езика. И на всичко и отгоре е българин. Това е Светлозар Георгиев. От него има много какво да научите и да разширите спектъра си от възможности и възприятието за света. Оставям ви видео с негово интервю, за да разберете защо той може да се почувства навсякъде по света като у дома си. Приятно гледане и се вдъхновете за живота!

https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/kak-se-stava-poliglot.html

Google+ Comments