ЕОС Матрикс – приятелят в нужда

ЕОС Матрикс – приятелят в нужда

July 10, 2019 Off By Victory

Да, за мен ЕОС Матрикс е истински приятел, защото е правилният партньор в моменти, когато възникнат просрочени вземания от моите клиенти и партньори. Моментът е деликатен, тъй като всеки един собственик на бизнес иска да запази добрите си взаимоотношения със своите клиенти, но в същото време просрочените вземания водят до намалена печалба, проблеми с паричния поток и по-високи разходи за лихви. За да не се стигне до крайни мерки, които да ограничат негативните последици от забавените вземания, като например съкращения на работни места и повишаване на цените, много компании разчитат на експертната намеса на специализирани фирми за събиране и управление на вземания, каквато е ЕОС Матрикс.

ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска агенция в България, която оперира на родния пазар от повече от 16 години. Тя е част от международната финансова група EOS Group, а придобитото ноу-хау помага на специалистите по събиране и управление на вземанията да прилагат международно приети добри практики за работа с клиенти.

Моят личен опит с колекторската компания беше свързан с една голяма поръчка. Естествено бяхме получили капаро за закупуване на съответните материали за изработването на поръчката, но тъй като беше обемна, срокът за издаването ѝ беше след два месеца.  

Смея да твърдя, че изработихме поръчката по най-високи стандарти и качеството ѝ беше безупречно. Но през двата месеца за изпълнението явно моят клиент е изпаднал в затруднение. А резултатът от това негово затруднение беше, че забави плащането си към нас.

Винаги сме правили бизнес, така все едно създаваме приятелства, а именно с уважение и разбиране. Защото и ние също сме на този труден за оцеляване пазар. Но истината е, че след един определен период не можеш да правиш повече компромиси и трябва да потърсиш парите си. В нашия случай беше крайно наложително, защото за да изпълним във възможно най-кратък срок голямата поръчка, бяхме отложили другите си проекти.

За първи път ни се случваше подобно нещо, а не искахме да отблъснем този клиент, тъй като имахме нужда от подобни големи поръчки. Но колкото и да влизахме в положение на моментната ситуация не можехме да си позволим повече да чакаме. Затова решихме да се обърнем към професионалистите. Тези, които знаят как да подходят, така че да запазят добрите професионални и партньорски взаимоотношения и в същото време да успеят да спомогнат за изплащането на просроченото задължение. Ето по този начин се запознахме за пръв път с ЕОС Матрикс, а работата им беше повече от задоволителна за нас.  

Google+ Comments