Фантомът на Шотландия

August 13, 2014 Off By Victory

Предполагам, че алюзията с „Фантомът от операта” не е никак случайна. В тези кадри Шотландия изглежда сякаш наистина има нещо магично в себе си и може би за това видеото пó долу е озаглавено точно по този начин.

То ни представя поредица от красиви места из Шотландия, а мелодията с премесени звуци на гайда сякаш наистина ни отвеждат на пътешествие из тези красиви зелени пейзажи.

dji-phantom-2-vision-mainАко случайно се чудите как са заснети тези красиви кадри, които са все от високо и минават над върховете на дърветата, отговорът е чрез дрон (на англ. drone). Това е сравнително малка машина, която наподобява хеликоптер, но и не съвсем. Има форма по-скоро на паяк с четири или повече крака, като между тях се поставя камера. Краката помагат при излитането и кацането на дрона, като създават образна клетка около камерата, за да я предпазват от наранявания. Устройството се управлява чрез дистанционно управление, за да може да се заснемат точно желаните кадри под необходимия ъгъл. Точно това клипче между другото е снимано с модела DJI Phantom Vision 2+.

The Phantom of Scotland from Sulaiman Sibai on Vimeo.

Google+ Comments