Хладнокръвие зад волана (част 1)

Хладнокръвие зад волана (част 1)

October 9, 2021 Off By Victory

Днешната тема е породена от ситуацията по пътищата, на която всеки ден ставаме свидетели или слушаме за нея по новините. Знаете за какво говоря – пренасищане с автомобили, изнервени шофьори, трафик и правила, за които все повече хора си мислят, че могат да не спазват. За съжаление, на мен лично ми се случва поне веднъж дневно да попадна в ситуация или да стана свидетел на предпоставка за ПТП. И уверявам ви, не по моя вина.

Винаги съм се наслаждавал на удоволствието от шофирането, но това, което се случва по пътищата, преобърна представата ми за тази дейност. В един момент, колкото и спокоен и примерен шофьор да си, нещата ескалират и се качваш зад волана предубеден и предварително изнервен. Познато ли ви е? Ако и вие изпадате в това състояние, то прочетете следващите редове.

Намерих интересна (поне за мен) статия от автора на книги Кристиан Бремер, който разкрива как да запазим хладнокръвие зад волана в 3 прости стъпки. Първата от тях е много семпла, но повярвайте – върши чудеса. Така че следващия път преди да завъртите ключа на таблото, просто направете кратка пауза. Ясно си кажете и приемете мисълта, че сега ще подкарате колата и че по принцип това е хубаво, но също така крие и няколко капана за стрес. Изберете да не се ядосвате или да порицавате другите. Обещайте го пред себе си, защото вашата цел влияе на вашата нагласа и на това как се чувствате.

Google+ Comments