Където Резиденшъл парк, там и ЕОС Матрикс

November 8, 2014 Off By Victory

Да, и не съвсем… 🙂 Но едно пътуване определено обогати познанията ми.

Винаги съм смятал, че човек може да научи полезна информация откъдето най-малко очаква.  Разговорливите шофьори на такси, особено ако пътуваме по дълъг маршрут, са едни от най-добрите източници.

Ето, наскоро, отивам аз към Резиденшъл парк и се обяснявам както винаги, за да избегна досадните въпроси от типа: „Къде точно‟, „През къде искате да минем‟ и подобни. Казвам, към Рачо Петков Казанджията, но този се оказа много точен и знаеше къде да ме закара. Познавал добре региона, тъй като често имал работа там. Изплащал вноски по стар дълг към колекторската агенция ЕОС Матрикс. Разказа ми, че преди доста време бил в много затруднено положение и взел два-три заема. Сега не на шега имал вземане-даване с такива компании. Звънели му от 3-4 места. С някои фирми било невъзможно да проведат нормален разговори по причина, че служителите се държали много настъпателно и арогантно. Бързо взел решение да не се занимава с невъзпитани хора. Плащал си обаче всичко към ЕОС Матрикс, тъй като се били далеч по-възпитани и склонни към диалог.

Самият той ми ги хвали още дълго, след което разговорът премина към дълговете като цяло. Страхотно много хора пазаруват на кредит напоследък, заключи той. И за съжаление банки и агенции, които отпускат бързи пари, се възползват от възможността да създават прогресиращи лихви при хитроумни условия, които първоначално могат да ни се струват страшно изгодни, но след като минат първите 6 месеци или година се оказват трудни за изплащане.

2650Ако затънеш в неприятности и спреш да плащаш, по-добре да имаш зад гърба си не колектор, а партньор. А доколкото разбрах служителите на ЕОС Матрикс били точно това – необходимите посредници към разрешаване на деликатния ти финансов проблем.

Таксито ми пристигна. Скочих на тротоара и се огледах надолу по Рачо Петков Казанджията. Хубаво е да знаеш, че независимо всичко, което се говори за колекторските агенции,  все пак има и такива, които разбиват мита, че вземания се събират с бухалка и телефонен тормоз,а следват западните стандарти на работа.

Google+ Comments