Красотата на Тасос, събрана в плажовете му (Част 1)

Красотата на Тасос, събрана в плажовете му (Част 1)

July 20, 2020 Off By Victory

Въпреки красотата на родното Черноморие, през последните няколко години гръцкият остров Тасос се нареди сред любимите дестинации на нас, българите, за почивка. Аз съм бил само веднъж, но още усещам морския бриз, примесен с нотки аромат на цветя. Чист плаж, лазурно чиста вода и уникална природа. Всеки, посетил мястото, ще се съгласи с мен.

Тази година реших да си подаря отново това чувство за съвършенство и да прекарам лятната си почивка на тюркоазеното море в Гърция. Започнах да разглеждам и да се информирам за различни дестинации и така ме погълна всичко, което открих, че реших да го споделя и в блога си. Структурирах моя Топ 6 на плажовете на Тасос, който изглежда така:

№1 – Saliara – Може би сте го чували като Мраморния плаж. Наричат го така заради мраморните камъчета, които се намират по дъното и белия пясък. Водата е кристално чиста с пленителен тюркоазен цвят. Допреди години плажът се е смятал за девствен, но напоследък все повече туристи го предпочитат за почивката си.

№2 – Livadi Beach – Освен с лазурната си вода и маслинените дръвчета, плажът е известен с това, че се намира в района на манастира „Св. Архангел Михаил“, разположен на голяма височина в скалите. Плажът е безстопанствен и позволява свобода на любителите на дивото плажуване.

№3 – Giola – Гьолът е … ами гьол, но с искряща от чистота вода. Името му идва от разположението – насред скалите и в близост до вълните. Дивното природно явление е и една от атракциите на Тасос. Лесно откриваем е от главното шосе и кипи от живот.

Google+ Comments