Кредит от банка

April 25, 2013 Off By Victory

kredittКъм момента финансовото положение в страната е много тежко. Безработицата е голяма, цените са високи и хората трудно свързват двата края. Работят колкото да плащат сметките си и не могат да отделят и една стотинка. Камо ли да си закупят някаква мебел или стока за дома.

На младите им е още по-трудно, тъй като тепърва трябва да обзавеждат и изграждат своя дом. Ако нямат такъв трябва или да живеят на квартира, или изтеглят кредит за да си закупят. Все пак покрива над главата е най-важен. Относно закупуването на по-голяма покупка алтернативен вариант е именно кредита. Така взимаш от банката необходимата ти сума и я използваш по предназначение.

Аз лично не съм много „ЗА” този вид услуга, но все пак е някакъв вариант в такъв случай. Познавам много хора, които са теглили заем за да свършат нуждите си. Някои то тях използват парите за да направят ремонт, ново обзавеждане, да си купят кола, да започнат бизнес и какво ли още не. Да, взимаш една сума, а плащаш по-голяма, но е нормално та нали и банките трябва да се издържат. А има и такива където лихвения процент е изгоден, за сравнение с други.

Според мен е добре вноските и периода на плащане да бъдат съобразени със заплатата на потребителя. За да може спокойно да си плащате, без да се лишавате от други неща. Не може да взимате 500 лв. заплата и да плащате по 300 лв. кредит всеки месец.

Хубаво е, че ги има банките, но все пак аз предпочитам да си спестя парите. Е, ако ми се наложи да купувам нещо скъпо бих изтеглил заем.

Google+ Comments