Луксът да имаш автомобил и къде да го приютиш

October 20, 2013 Off By Victory

Който си има кола знае, че тя изобщо не е евтино удоволствие. Да си я купиш дори втора ръка не става със средна заплата. Но това е само началото. После трябва да я регистрираш, застраховаш, да си купиш винетка, да й правиш годишен преглед, да й плащаш данъка, да я храниш с гориво, да й купиш зимни гуми, и недай си боже – да я ремонтираш през месец. С всичко това разходите по, да се надяваме, любимия ви автомобил, може би надхвърлят тези по едно дете.

Та мисълта ми е, лукс си е да имаш автомобил у нас. Напук на това обаче, навсякъде има задръствания и всеки втори, дори в столицата, се движи с МПС, вместо с градски транспорт. И не че има нещо лошо в това, само да имаше достатъчно места за паркиране!

car

Паркоместата просто не достигат. Затова има още едно ниво на лукс, особено в столицата, и то е да си имаш собствен гараж, където да си прибереш возилото след работа. За съжаление аз си нямам такова, но си мечтая един ден за просторен гараж с красива гаражна секционна врата като тези на Secdoor.

Дотогава ще се налага да се задоволя с паркомястото пред блока – когато не ми го заемат, разбира се 🙂 Не че е толкова лошо, но често се случва някой я да я одраска, а да счупи стъклото, за да провери какво има в жабката и тем подобни.

Google+ Comments