Мнения на клиенти във фирмения сайт

September 12, 2015 Off By Victory

Положителните мненията на клиенти, публикувани на фирмения сайт, са изпитан начин една компания да изглежда професионално и представително, а и да предизвика доверие у хората. Ако посетител на сайта ви се колебае дали да използва услугите ви, отзивите на останалите могат да наклонят везната в една или друга посока, в зависимост от това доколко позитивни и негативни са те.

Мненията могат да се разделят на няколко основни вида. Едните са кратки, с по едно изречение като например “добро обслужване”, “бърза доставка”, “коректна фирма”, “удоволствие беше да работя с вас” и т.н. На пръв поглед може да изглежда малко, но казва много. Другият вид мнения са казуси, в които по-подробно се описва от какво е доволен клиента – например може да разкаже за проект, по който сте работили заедно. Видео отзивите се приемат най-добре, защото доволният клиент може да се види и чуе, което автоматично прави мнението по-правдоподобно.

09e740b

Къде в дизайна да интегрирате отзиви? На началната страница или т. нар. homepage може да сложите едно-две положителни мнения, които моментално да засилят чувството за доверие. Не прекалявайте обаче с тях, защото началната страница все пак е предназначена за представяне на бизнеса ви. Обикновено сайтовете включват няколко мнения в хедъра, футъра или страничния панел, избрани на случаен принцип. Ако искате да се показват по-голям брой отзиви, направете отделна страница за това на сайта. Така посетителите лесно ще се ориентират къде са намерят мнения за вас. Също така може да интегрирате отзив в изображение, което да включва логото на компанията-клиент, самия клиент или нещо свързано с индустрията, в която работите. Както знаете, картинките привличат вниманието повече от обикновен текст.

 

Google+ Comments