На сафари в Африка

November 10, 2015 Off By Victory

С риск да се повторя пак ще спомена колко си падам по екстремности, както и по гмуркане в непознатото без никакви колебания. Идеята, която ми хрумна и която задължително си записвам в моя вече достатъчно дълъг списък с това, което трябва да направя до края на живота си (ех, че дълго и завъртяно се получи), е истинско африканско сафари като по филмите.

Онези, които се чувстват достатъчно авантюристични, могат да дойдат с мен да кръстосваме африканската савана. Среща очи в очи с диви животни определено ще покачи адреналина ни. Тук малко преувеличавам – просто ще си седим в добре защитеното превозно средство, докато обикаляме пустошта. При повече късмет ще направим “дай пет” с някой дружелюбен негладен лъв, след като сме го видели как току-що си е хапнал нещо натурално и се е погрижил за популацията на антилопи в саваната. Аз се надявам да видя и истинските Тимон и Пумба – подозирам, че това е една от най-смелите ми мечти, но аз продължавам да вярвам.

gorilla-familyНякъде бях чел, че в Уганда и Руанда предлагали обиколки на тропически дъждовни гори в търсене на горили. По пътя още можело да се срещнат шимпанзета и павиани. Преди обиколката, естествено, ви инструктират как да се държите с милите горили – може само да ги наблюдавате или да се престрашите да се приближите. Те били свикнали да виждат хора, няма да стане като в “Планетата на маймуните”, надявам се.

Знаете ли коя е най-високата планина в Африка? Ако мислите, че физическите сили ще ви стигнат за изкачване на 5892 метра, то тогава да тръгваме към Килиманджаро. Това е в Танзания. Тук се изисква още силна воля, добра екипировка, солидна подготовка и издържливост. Тази височина е двойна на връх Мусала, ако сте го изкачвали (това за ваше сведение).

Думата “скука” не присъства в моя речник. Трябва да има движение, да се случва нещо. Навити ли сте за такива приключения с единствения и неповторим Мен?

Google+ Comments