Няма противоречиви мнения за Хепи

July 9, 2015 Off By Victory

С приятелката ми си имаме една традиция – всяка седмица поне веднъж вечеряме навън в някой ресторант. На нея това й е любимата вечер, първо, защото не й се налага да готви и, второ, защото сменяме обстановката и превръщаме вечерята в нещо специално. В София ресторанти много, затова и изборът ни е голям. Обичаме да експериментираме с храната, така че сме ходили в индийски, мексикански, китайски, италиански, турски ресторанти – всичко, което ни попадне. Като не можем да пътуваме често, то поне да се потопим в един различен свят чрез характерната за него кухня. Ходим и в традиционни заведения, но по-рядко, предпочитаме по-модерната и различна кухня.

molecular-foodМного ни се иска да опитаме ястия и от молекулярната кухня, но не знам дали у нас се предлага нещо такова. Предполагам, че ще е и много скъпо, но пък ще е интересно преживяване. Гледали сме клипчета в нета и начинът на приготвяне е удивителен – разни пипетки, тръбички, специални уреди. Изглежда доста сложно, но крайният резултат си е направо поразителен, а представата за формата и консистенцията на храната се изменя напълно. Например могат да се направят прозрачни равиоли, плодови спагети, хайвер от диня, балон от моцарела, сферичен коктейл, чипс от зехтин и всякакви други такива чудати неща. Цяла наука си е да готвиш по този начин.

От модерните ресторанти харесваме много Happy заради по-лежерната и приятелска обстановка, а и защото ни допада политиката им спрямо персонала, която гони западни стандарти. Наша близка приятелка работи там и ни е споделяла това-онова. Мненията за Хепи като работодател са позитивни. Доста време е там, повече от година и вече попада в програмата им за лоялни служители, където ти се предоставят купища привилегии, както и увеличена заплата. Хепи цени онези, които дават всичко от себе си и искат да се асоциират с компанията. Затова им предлага не само стандартните социални придобивки под формата на осигуровки, но и бонуси на всяко тримесечие, бонус за обучен от теб човек, отстъпки в ресторанта и извън него, превоз от и до работа, плаващо работно време и всичко това идва с отношението, че ти си им важен. След всичко чуто Happy още повече ни се издигна в очите. Едно модерно заведение за хранене трябва да работи не само в полза на клиентите си, но и в полза на служителите. Одобряваме!

Google+ Comments