Outdoor маркетинг?

March 16, 2015 Off By Victory

Като сме започнали на маркетингова вълна от миналия пост, защо пък да не продължим с нея? Какво представлява outdoor маркетингът? Казано по най-простия начин, това е маркетинг, който се провежда навън, като например билбордове, плакати, облепени автобуси и пейки, а защо не и самолет, носещ след себе си банер, рекламиращ даден бранд.

Възможностите му са неизчерпаеми, а тактиките му стават все по-иновативни и започва да влиза в сферата на действие на герила маркетинга (за него ще говорим подробно в друг пост). Небезизвестните ни флаш мобове са само един пример за това. Аутдор маркетингът в общи линии включва всичко, което се извършва на открито.

2-HeritageBank_Outdoor4Outdoor маркетингът се използва както от местни, така и от национални и международни  компании. Но той намира приложение и в политически кампании покрай избори. Медиите също го използват, за да рекламират предаванията си. Въпреки че билбордовете са може би най-предпочитаните места на аутдор реклами, автобусите на градския транспорт, спирките, такситата и стените в метрото също са поле за изява на този вид маркетинг. Този вид кампании могат да текат съвместно с реклами то телевизията и радиото.

За една outdoor реклама ще ви е нужен добър графичен дизайнер. Има няколко полезни правила, към които може да се придържате. Първо, нека маркетинговото ви послание е просто, а визуалните елементи – грабващи вниманието. Включете логото на компанията и информация за контакт. Оставете рекламата за минимум 30 дена, за да увеличите шанса си хората да обърнат внимание на посланието, виждайки го неколкократно. Рекламирайте на различни места, за да достигнете до по-голяма аудитория. Не е желателно да рекламирате на билборд, който е на място, където се кара с висока скорост. Така хората ще профучават покрай него и няма да го забележат. Ето защо може да приложите следния трик – използвайте билбордове на места, където стават задръствания. По този начин вероятността рекламата ви да бъде видяна е по-голяма.

 

Google+ Comments